În cadrul Programului Săptămâna Educației Globale, ediția 2024, la nivelul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi, s-au desfășurat diverse activități educative privind tema din acest an: „Oameni conectați pentru o planetă incluzivă”.
Joi, 21 noiembrie 2024, elevi și cadre didactice de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi, în parteneriat cu elevi și cadre didactice ai Școlii Profesionale Speciale „Ion Pillat” Dorohoi, cu reprezentanți ai Muzeului „George Enescu” din Dorohoi au pătruns pe tărâmul muzicii, al cunoașterii multiplelor dimensiuni ale personalității umane, o condiție esențială, un mijloc de formare și transformare a omului.
Coordonată de prof. Cristina-Ionela Ignat, prof. Vlad Istrate, prof. Tatiana Suceveanu, desfășurată cu sprijinul și susținerea Părintelui Director, Pr. Prof. Petru-Georgel Chichioacă, și a Doamnei Director, Prof. Gabriela Apetria, activitatea intitulată „Acasă la George Enescu” a început la Seminarul dorohoian cu realizarea a două rebusuri, definind tema Săptămânii Educației Globale și titlul proiectului, contribuind la stimularea gândirii autonome, reflexive, la cultivarea gustului estetic. A continuat la Muzeul „George Enescu”, elevii de la cele două unități de învățământ pătrunzând în universul enescian. Prin intermediul acestui proiect educaţional s-a urmărit educarea tinerilor în spiritul respectului faţă de adevăratele valori ale neamului nostru.
Elevii și-au exprimat dorința de a mai participa la astfel de activități, conștientizând cât de importantă este descoperirea valorilor culturale, descoperire care contribuie la conturarea viitoarei personalități și reprezintă o punte de legătură între trecut, prezent și viitor.
Elevii și cadrele didactice participante aduc mulțumiri, pentru primirea călduroasă și informațiile transmise, Dnei. Muzeograf Lidia Alexie. (Prof. Cristina-Ionela Ignat)