Cantina

Până în anul 2020, cantina Seminarului era situată pe str. G. Enescu, într-o clădire preluată de la Liceul „Gr. Ghica Vv.”, care a suportat în decursul timpului numeroase îmbunătăţiri la interior şi exterior. 

În prezent, elevii servesc masa într-o clădire aflată în apropierea școlii, reabiltată recent și dotată cu toate cele necesare, corespunzătoare cerințelor actuale: sală de mese, veselă, mobilier, spații de depozitare, cameră frigorifică, plite pe gaz metan, cuptoare electrice, centrală termică ş.a.

Amenajarea clădirii actuale a demarat în ianuarie 2020, realizându-se recalibrarea consumatorilor electrici și de gaz metan, scenariul la foc, a fost refăcută pe exterior și interior instalația de gaz metan și rețeaua electrică, s-a instalat scara exterioară de evacuare, s-au montat ușile speciale anti-foc la camera centralei de la etaj și către ieșirea exterioară-etaj I, au fost instalate aparate de aer condiționat și liftul pentru alimente. De asemenea au fost eliberate și igienizate curtea interioară și spațiile auxiliare.

În luna martie a anului 2020 s-a definitivat faianțarea spațiilor bucătărie, holuri, toalete și vestiare, trecându-se la aplicarea vopselei lavabile. A fost montată centrala termică pentru bucătărie (32 kw) și s-a adus centrala de 50 kw de la vechea cantină pentru a fi montată la etaj. Au fost instalate chiuvetele de inox în spațiile prevăzute și au fost mutate agregatele de la vechea cantină (mașini de gătit, cuptoare, mașină de curățat cartofi, malaxor, rafturi inox etc).

Noua cantină a Seminarului Sala de mese, în timpul lucrărilor de amenajare(februarie 2020) Bucătăria, în timpul lucrărilor de amenajare(februarie 2020)

Noua sală de mese are 30 metri lungime și 6 metri lățime, cu o capacitate de 120 de locuri. 

Elevii care locuiesc în internat servesc zilnic masa, de luni până vineri inclusiv.

Bucătăria Sala de mese Sala de mese