Conectați în lumea naturii

         Educaţia globală este educaţia care deschide ochii oamenilor asupra realităţilor lumii şi îi îndreaptă spre o schimbare în care să se regăsească o lume mai bună. Activităţile din sfera educaţiei globale pornesc de la valorizarea experienţei fiecărui partener, a comunicării clare, a înţelegerii depline a rolului asumat şi a responsabilizării.

        Astfel,  miercuri, 20 noiembrie 2024, elevi și cadre didactice  de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi, în parteneriat cu elevi și cadre didactice ai Școlii Profesionale Speciale „Ion Pillat” Dorohoi, cu reprezentanți ai Muzeului de Științele Naturii din Dorohoi au participat la o activitate care se înscrie în seria activităților desfășurate în Săptămâna Educației Globale.

         Coordonată de prof. Cristina-Ionela Ignat, prof. Vlad Istrate, prof. Tatiana Suceveanu,  desfășurată cu sprijinul și susținerea Părintelui Director, Pr. Prof. Petru-Georgel Chichioacă, și a Doamnei Director, Prof. Gabriela Apetria,  activitatea intitulată  „Conectați în lumea naturii” s-a desfășurat într-un cadru propice unui asemenea moment.             

         Având drept motto „Studiază atent natura și apoi vei înțelege totul mai bine.", așa cum afirma Albert Einstein, activitatea a debutat la Seminarul dorohoian  cu realizarea unui rebus definind  titlul proiectului. A continuat la Muzeul de Științele Naturii, unde elevii de la cele două unități de învățământ au participat la o activitate pe grupe, având drept scop creşterea coeziunii colectivului de elevi şi consolidarea spiritului de echipă, a relaţiilor de prietenie, stabilirea unui climat de încredere, favorabil comunicării, stimularea, încurajarea participanţilor spre activităţi ce au ca subiect natura, cunoaşterea, conservarea şi protejarea ei. Întâlnirea de suflet s-a încheiat cu vizitarea muzeului de către beneficiarii  primari ai educației. 

           Sperăm că, prin astfel de acțiuni, reușim să-i facem pe copii, pe tineri, și nu numai, să conștientizeze cât de importantă este educarea în spiritul respectului față de cei de lângă noi, față de natură, de mediul înconjurător.

           Elevii și cadrele didactice participante aduc mulțumiri, pentru primirea călduroasă și informațiile transmise, Dnei. Restaurator Halici Medeea – Cătălina. (Prof. Cristina-Ionela Ignat)