Conferință susținută de Pr. Arhim. Mihail Daniliuc la Seminarul dorohoian | FOTO

Seminarul Teologic „Sf. Ioan Iacob“ Dorohoi a fost joi, 06.04.2017, gazda conferinţei duhovniceşti cu tema „Tineri, ţineţi candela aprinsă!“ susţinută de Pr. Cuv. Arhim. Mihail Daniliuc, egumen al schitului Vovidenia-Neamţ. Părintele arhimandrit a subliniat în cuvântul său importanţa păstrării şi valorificării unei credinţe autentice, a datoriei tinerilor de a mărturisi pe Hristos în lume, cât şi frumuseţile şi exigenţele slujirii preoţeşti:

„M-am bucurat de titlul ales de frățiile voastre, «Tineri, ţineţi candela aprinsă!» și este firesc să ne întrebăm cum putem ține candela aprinsă, căci am înțeles că nu poate să ardă candela, dacă nu avem untdelemn. Deci, dacă avem faptele credinței, candela se va stinge, ori nu va putea fi aprinsă niciodată. Ca să putem ține candela aprinsă, este necesar să trăim o credință autentică, nu doar una declarativă.”

Conferința s-a desfășurat în sala de festivităţi ,,Pimen Mitropolitul“ la iniţiativa Clubului Aleph şi a Consiliului Şcoalar al Elevilor din Seminarul dorohoian. Tinerii seminarişti au ascultat cu mult interes cuvântul părintelui, care a răspuns în a doua parte a conferinței și la întrebările acestora.

(Dumitru-Dan Zăhărescu, clasa a X-a,

coordonator al Cercului de Spiritualitate Aleph)