Corul HARIS, participant la Olimpiada Națională Corală

Sâmbătă, 6 aprilie 2024, în incinta Colegiului Național „Unirea” din Focșani, județul Vrancea, s-a desfășurat Olimpiada Națională Corală-faza zonală, care a adunat elevi talentați din toată Moldova.

Printre cele 24 de coruri participante s-a numărat și corul „Haris” al Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi, care s-a calificat la această fază, după ce a obținut locul I la etapa județeană. Pe scena Colegiului, elevii, sub îndrumarea și coordonarea domnului profesor  Răzvan - Gabriel Sarafim, au interpretat piesele corale:

1. Adusu-mi-am aminte (de C. Porumbescu), 

2. Stihira a II-a (fragment de la Vecernia glasului 8 -de Nicolae Lungu), 

3. Și era la ora a șasea (de Gh. Mandicevschi), 

4. Rugăciune (de M. Grigore Polușnicu, versuri Mihai Eminescu), primind aplauze din partea publicului și aprecieri din partea juriului. 

Elevii Seminarului au fost însoțiți de către domnii profesori: Sarafim Răzvan Gabriel și Postolachi Vasile, cadre didactice la Seminar.

„A fost emoționant să îi văd pe elevi și pe bunul meu coleg, Răzvan Sarafim, pe scenă, știind câtă muncă s-a ascuns în spatele acestui moment. Scurtul „Bravo" răbufnit din juriu la finalul uneia dintre cele patru interpretări e o mică mostră a prestației înalte pe care au avut-o elevii noștri. De asemenea și aplauzele îndelungate din partea publicului sunt o meritată răsplată pentru munca depusă de către elevi, dar evident și de dirijor. A fost o nouă experiență, o nouă lecție de viață, o nouă ocazie de a învăța ceva nou, pe care corul „Haris” a trăit-o din plin, la Focșani. M-am bucurat să îi văd atât de uniți și implicați, culegând roadele și revenind acasă bucuroși după această experiență. În fond, pentru noi, profesorii, bucuria elevilor e cea mai mare răsplată. Mulțumesc pentru o nouă șansă de a vă fi alături!” (Prof. Dr. Vasile Postolachi)