Crăciunul – bucurie sfântă

Duminică, 17 decembrie 2017, Sala Teatrului din Dorohoi a răsunat, timp de câteva ore, de vocile colindătorilor, încununate de aplauzele spectatorilor veniți în număr mare la frumosul spectacol „Crăciunul – bucurie sfântă” organizat de Seminarul Teologic „Sf. Ioan Iacob” și susținut de Corul Haris, dirijat de pr. prof. Constantin Muha, Corul psaltic „Agnus”, dirijat de pr. prof. Smeu Andrei și grupul „Symbol”, dirijat de Zăhărescu Dumitru, elev în clasa a XI-a.

În deschiderea concertului a evoluat un grup de elevi de la Profilul Filologie-Bilingv din cadrul Seminarului, care au interpretat câteva colinde în limba engleză. A devenit deja o tradiție ca în cadrul acestui concert să fie și numeroși invitați.

Au evoluat pe scenă Corul Asociației Tinerilor Ortodocși, coordonat de Pr. Ciprian Onea, corul Liceului „Regina Maria” și corul Şcolii „Spiru Haret”, îndrumate de doamna profesor Gheorghina Gușulei, Fanfara „Moştenitorii” de la Şcoala Gimnazială „Al. I. Cuza”, îndrumat de prof. Rodica și Vasile Bradu, corul Şcolii Gimnaziale „Mihail Kogălniceanu”, dirijat de doamna profesor Emanuela Botezatu, Petra Cozma, Parascheva Pintili, Grupul folk „Floare de colț” îndrumat de doamna Camelia Andrieș şi grupul Doro-Folk.

Surpriza serii a fost colajul de colinde prezentate de grupul „Harisma”, alcătuit din absolvenți ai Seminarului și alți studenți, dirijat de Răzvan Sarafim, student la Universitatea „George Enescu” din Iași.

Au fost prezenți domnul Dan Constantin Șlincu, prefectul județului Botoșani, domnul maior Sorin Barbacaru, comandant ISU Dorohoi, precum și cadre didactice, părinți și elevi din orașul Dorohoi sau din împrejurimi.(Pr. Crețu Vasile Ionuț)