Curs Festiv - clasele a XII-a

Astăzi, 2 iunie 2014, la Seminarul Teologic Liceal „Sf. Ioan Iacob” din Dorohoi s-a strigat pentru ultima oară catalogul pentru absolvenții claselor a XII-a.

Evenimentul a debutat cu Slujba de Te-Deum, oficiată în Paraclisul „Sf. Ioan Iacob” de către preoții profesori, în frunte cu P.C. Pr. Constantin Muha, directorul  Seminarului.

Absolvenții, însoțiți de părinți și prieteni, au luat parte apoi la Cursul festiv, desfășurat în Sala de festivități. Plini de emoție și triști că cei patru ani de liceu au trecut parcă prea repede, absolvenții au mulțumit profesorilor care le-au deschis căile cunoașterii, făgăduind că vor folosi cunoștințele dobândite ca îndrumar pe calea vieții.

Festivitatea a continuat cu premierea celor mai buni elevi, care au demonstrat în acest ultim an de liceu că sunt cei mai buni. Preoții Diriginți le-au înmânat premiile, i-au felicitat pentru realizările de până acum și i-au îndemnat ca în toată viața lor să fie buni creștini și le-au amintit că nimic din ceea ce vor face nu va dăinui dacă nu va avea o motivare morală.

Părintele Director Constantin Muha, în cuvântul său, a felicitat  toți absolvenții, urându-le succes la examenele de Bacalaureat și Admitere la Facultate. Totodată, a menționat și faptul că anul acesta, pe lângă clasa de Teologie Pastorală, definitivează studiile liceale și prima clasă cu profil Bilingv, specializarea Română-Engleză. În pofida greutăților care au fost la început în privința acestui profil, acestea au fost depășite și eforturile depuse de profesori și elevi deopotrivă, au fost încununate de succes .

La final, a fost proiectat un film, în care au fost adunate ipostaze și amintiri din anii de liceu, stârnind emoții profunde în sufletele celor prezenți.

(Pr. Prof. Crețu Ionuț și Pr. Prof. Budacă Teodor)