Debut de an școlar 2014-2015

La Seminarul Teologic Liceal „Sf. Ioan Iacob” din Dorohoi a început un nou an școlar!

Elevii seminariști au pășit pragul școlii cu emoții dar și cu forțe proaspete după vacanță și cu dor și sete de noi învățături.

Festivitatea de deschidere a anului școlar a debutat cu Slujba de Te-Deum, oficiată de un sobor de preoți, profesori la Seminar. Părintele profesor Constantin Muha, directorul instituției, a rostit un cuvânt de învățătură, îndemnând elevii să profite de fiecare zi de școală că să învețe cât mai mult și să-și croiască un drum drept în viață.

De asemenea Părintele director a dat citire mesajului Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu prilejul deschiderii anului şcolar 2014-2015, care îndeamnă la redescoperirea şi reafirmarea reperelor autentice ale educaţiei, în contextul în care societatea este „din ce în ce mai dezorientată”, iar generaţiile actuale de tineri „sînt tentate să creadă că reuşita în viaţă constă în acumularea rapidă de bogăţii materiale, în trăiri intense de tip senzaţional şi în cucerirea unei poziţii sociale proeminente”.

Au fost prezenți d-na Anca Buțincu - reprezentantul Primarului municipiului în Consiliul de Administrație al Seminarului Teologic Liceal „Sf. Ioan Iacob", doamna agent șef principal Anișoara Sîsîiac de la Poliția Dorohoi, precum și cadre didactice, părinți, elevi absolvenți și colaboratori ai Seminarului dorohoian.

(Consilier educativ, Pr. Prof. Vasile Ionuț Crețu)