Delegaţie Erasmus+ din patru ţări, găzduită de Seminarul Teologic „Sf. Ioan Iacob” Dorohoi

În perioada 18-25 martie a avut loc la Seminarul Teologic Liceal ” Sf. Ioan Iacob” Dorohoi  prima activitate transnațională de predare, formare, învățare din cadrul proiectului Erasmus+ ” Foreign languages, better life, perfect jobs”, nr ref 2017-1-DE03-KA219-035719_2. La această activitate au participat profesori și elevi din țările partenere de proiect: Germania, Italia și Turcia. Acest proiect este important deoarece permite conștientizarea importanței învățării unei limbi străine pentru crearea unui viitor mai bun, îmbunătățirea abilităților de comunicare și promovarea culturii, tradițiilor și istoriei.

Pe toată perioada acestei mobilități, partenerii de proiect au desfășurat diferite activități pentru îndeplinirea obiectivelor propuse în proiect. Dintre acestea amintim : atelier de lucru în limbi străine desfășurat la Casa Memorială Ipotești, atelier de lucru pentru realizarea unuia dintre produsele finale ale proiectului- dicționarul multilingvistic, desfășurat în cadrul vizitei documentare. De asemenea, elevii au asistat la ore, au desfășurat pe grupe o activitate în limba engleză și activități în limbile partenerilor de proiect, jocuri de socializare și activitatea care a vizat utilizarea limbilor străine: foto-rally.

În ziua de miercuri, 21 martie 2018, la Sala Teatrului din Dorohoi,  a avut loc conferința internațională : ”Foreign languages - a better perspective for the future”. În cadrul acestei conferințe, elevii implicați în proiect au realizat primul produs final al acestuia, și anume:  Dvd-uri – utilizarea limbilor străine. Aceste Dvd-uri conțin piesa de teatru cu titlul: ”I am looking for a job” și cântece în limbile partenerilor de proiect, limba franceză și limba engleză.

Delegația de proiect a participat la întâlniri cu oficialități din județ: primarul municipiului Dorohoi,  domnul inginer Dorin Alexandrescu, prefectul județului, domnul economist Dan-Constantin Șlincu, doamna inspector general adjunct, Prof. Paula Gavriluță și doamna inspector responsabil cu proiecte europene, Prof. Dr. Rodica Mighiu.  Obiectivele acestei mobilități au fost realizate și putem afirma că aceasta a avut un real succes.

(coordonator proiect, prof. Gianina Butescu)