Detectiv de meserii

Adolescența este o vârstă de legătură, un liant între elemente aflate în opoziție. Este vârsta tranziției dintre copilărie și tinerețea productivă, dintre familia de origine și cea care va fi formată, dintre școală și muncă, dintre descoperirea propriei individualități și cea a lumii din jur. Adolescentul este închis într-o colivie de aur realizată din iluzia împlinirii dorințelor. Societatea îi promite că poate obține orice, că poate deveni oricine, că nu există limită în dorințe și că toate se pot realiza. În susținerea acestor promisiuni vin ca mărturie oameni specializați în diferite domenii de activitate.

Într-un astfel de context, în care ofertele creează nevoi nelimitate, miercuri, 29 noiembrie 2023, elevi și cadre didactice de la Seminarul Teologic Dorohoi, au luat parte la o întâlnire de suflet cu doamna doctor Sandu Dardai Maria de la Centrul de Sănătate Mintală Botoșani.

Coordonată de dna. prof. Antoneta Iftimiciuc, consilier școlar, desfășurată cu sprijinul și susținerea Părintelui Director, pr. prof. Petru-Georgel Chichioacă, activitatea intitulată: „Detectiv de meserii”, face parte dintr-o serie de activități educative concepute, organizate și desfășurate în cadrul proiectului extracurricular: „Prietenia - floare rară”.

Elevii au beneficiat de consiliere în conformitate cu experiența în domeniul medical a doamnei doctor, au aflat despre cum trebuie să-și păstreze sănătatea organică, implicit sănătatea mintală, care sunt factorii de risc care ne pun sănătatea în pericol, cum recunoaștem și ce trebuie să facem atunci când observăm unele schimbări la colegii noștri cu privire la starea lor fizică și psihică.