Detectiv în lumea profesiilor

Ziua de 25 octombrie 2022 – Ziua Porților Deschise la Judecătoria Municipiului Dorohoi, cu ocazia Zilei Internaționale a Justiției Civile și Ziua Europeană a Avocaților.

„Detectiv în lumea profesiilor” este un proiect de orientare școlară și profesională care are ca scop îndrumarea și motivarea elevilor spre alegerea unei cariere în domeniul juridic. Proiectul este realizat și coordonat de consilierul școlar - prof. Antoneta Iftimiciuc, director – pr. prof. Chichioacă Petru-Georgel și doamnele prof. Pușcașu Maria-Cristina și prof. Hotăran Anamaria de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi, care au însoțit la activitate elevii claselor a XII-a Teologie ortodoxă și a XII-a Filologie-bilingv limba engleză.

Deoarece mulți dintre adolescenți sunt nehotărâți cu privire la alegerea unei cariere, iar deciziile sunt foarte greu de luat, acest tip de activitate vine în ajutorul elevilor, fiind unul dintre factorii decizionali alături de familie, școală și mass-media.

„Adesea li se adresează adolescenților întrebarea „Pentru ce profesie optezi pe viitor?. Fiind copil alegerea nu pare prea ușoară, însă odată cu trecerea timpului copiii își descoperă aptitudinile, iar ca să ajungi undeva trebuie să știi de unde pleci, cine ești și ce oferi. Iar dacă nu ai cunoștințele necesare acelui domeniu, prin muncă și ambiție ai toate posibilitățile să te dezvolți.” - prof. Pușcașu Maria-Cristina

Mulțumim domnului Președinte Judecător Coșman Neculai-Cristian, domnului Grefier Racu Romică și doamnei Judecător Gherca Cristina, pentru răspunsurile concrete la întrebările elevilor, pentru lămuriri și pentru primirea călduroasă.