Doi seminariști la evenimentul „Din suflet Tânăr Pășcănean”

În perioada 30 septembrie - 02 octombrie  2016, tinerii Zăhărescu Dumitru Dan și Grămadă Nicușor, elevi în clasa a X-a la Seminarul Teologic ,,Sf. Ioan Iacob” Dorohoi, județul Botoșani, participat la un eveniment de o mare amploare găzduit de Asociația Tineretul Ortodox Român - filiala Pașcani și anume întâlnirea „Din suflet Tânăr Pășcănean” ce a găzduit peste 500 de tinerii din Moldova și nu numai. Tema întâlnirii de anul acesta a fost „Invitație la descoperirea vocației”.

După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în cinstea Acoperământului Maicii Domnului, tinerii au fost animați la discuții interactive, la sesiuni de lucru și discuții în care ascultând părerile, ideile și trăirile celor din jurul lor cu privire la alegerea vocației și-au putut face o viziune mai amplă și mai clară. Desigur, nici momentele amuzante, educative și distractive nu au lipsit din orarul întâlnirii.

Tinerii participanți au avut ocazia să viziteze Palatul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, din Ruginoasa cât și Biserica unde se află rămășițele pământești ale Domnitorului și ale părinților acestuia. În continuarea programului au debutat activitățile sportive în curtea bisericii din Ruginoasa începând de la fotbal, volei, handbal, dans și multe jocuri. Mai târziu, după orele 20:00 străzile Pașcaniului au fost asaltate de tineri voioși și plini de lumină pe chipuri într-o  defilare de mari proporții pe străzile orașului unde cântecele religioase și cele folk au întreținut atmosfera.

La sfârșitul întâlnirii, Înaltpreasfințitul părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a adresat un cuvânt părintesc tinerilor prezenți subliniind faptul că: ,,Cea mai mare vocație este vocația de MAMĂ și vocația de TATĂ.”, dat fiind faptul că numărul de avorturi crește în țara noastră iar natalitatea scade de la an la an.

În altă ordine de idei, întâlnirea de la Pașcani  a avut un impact  deosebit în inima participanților, deschizând un nou orizont și aducând o idee în plus la tot ce ține de alegerea unei vocații potrivite.

(Dan Zăhărescu)