Educație juridică

Pentru a porni la drum în cariera de consilier juridic este important să ai cunoștințe teoretice și practici solide în dreptul civil, dreptul muncii, dreptul comercial.

Elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi, au participat luni, 23 octombrie 2023, la o activitate de succes efectuată la Judecătoria Dorohoi.

Prin amabilitatea doamnei judecător Cristina Ghercă și a domnului grefier Romică Racu, elevii noștri au descoperit câte puțin din tainele acestui domeniu, atât de important în viața de zi cu zi. Activitatea a fost un real succes și s-a desfășurat sub forma unui dialog deschis, între elevi și reprezentanții Judecătoriei, întărit de fapte și argumente concrete, din care elevii au avut foarte multe lucruri de învățat.

S-a insistat, deopotrivă, atât pe drepturi, cât și pe responsabilitățile de cetățean. Considerăm că educația juridică este importantă și ajută la formarea unui sistem sănătos de valori și dorim să aducem mulțumiri colaboratorilor noștri care contribuie, alături de noi, la formarea viitorilor cetățeni ai țării.