Educație rutieră la Seminarul din Dorohoi

Miercuri, 12 iunie 2024, a avut loc la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob" Dorohoi o activitate de educație rutieră, desfășurată în parteneriat cu Poliția Municipiului Dorohoi - Biroul Poliția Rutieră, prin prezența Ag. șef principal Nenișcu Adrian și Ag. șef principal Cirimpei Cezar.
Reprezentanții Poliției Rutiere Dorohoi le-au prezentat elevilor regulile de circulaţie, precum și marcajele și indicatoarele rutiere pe care aceștia trebuie să le cunoască și să le respecte, în calitate de pietoni și viitori șoferi, pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere.
Activitatea a fost interactivă, bazată pe întrebări și răspunsuri, curiozitățile elevilor noștri nefiind puține.
Acest demers s-a dovedit, așadar, benefic elevilor noștri și i-a ajutat  să fie activi și creativi, dar și să găsească măsurile de siguranță potrivite.
Aceste tipuri de activități au drept obiectiv formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoaşterii şi respectǎrii regulilor de circulaţie, pentru prevenirea producerii accidentelor în rândul elevilor și nu numai. 
Participanții la activitate au conștientizat faptul că, indiferent de calitatea noastră de pieton, pasager sau conducător de vehicul, toți avem datoria de a cunoaște regulile de circulație și de a-i respecta pe ceilalți participanți la trafic. 
Considerăm că obiectivul principal a fost atins și, cu siguranță, vom continua colaborarea cu partenerii noștri.