Elevii seminariști au vizitat Biserica din Broscăuți

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2017 drept Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și al pictorilor bisericești și Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română. 

Din dorința de a afla mai multe despre pictura bisericească, elevii claselor a X-a A și a X-a B, de la Seminarul Teologic Dorohoi, însoțiți de Pr. Crețu Vasile Ionuț și Prof. Ignat Cristina Ionela, au vizitat vineri, 10 noiembrie 2017, șantierul Bisericii cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului" din localitatea Broscăuți, Protopopiatul Dorohoi.

Elevii au fost întâmpinați de părintele Andrian Crețu, parohul bisericii, care le-a prezentat informații despre stadiul lucrărilor și eforturile care se depun pentru finalizarea acestora. Întrucât în prezent, la această biserică se lucrează la pictură, tinerii au avut posibilitatea să afle detalii despre iconografia ortodoxă, despre tehnica frescă, precum și despre importanta icoanei în viața creștinului.

Elevii au fost impresionați de minuțiozitatea cu care pictorul pregătește suportul pentru pictură, de tehnica folosită, precum și de frumusețea picturii bisericești.

După prezentarea metodelor de lucru, pictorul Gheorghe Drăgoi a făcut și o demonstrație practică, realizând chipul Sfântului Împărat Constantin cel Mare. (Pr. Crețu Vasile Ionuț, consilier educativ)