ERASMUS+, de la tradiție la inovație, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sfântul Ioan Iacob" Dorohoi

Începând din anul 2016,  „Școala de la răscruci", Seminarul Teologic dorohoian, a implementat zeci de proiecte europene Erasmus+.

Am știut mereu că dincolo de curriculă, dincolo de educația formală, elevii noștri au nevoie de mult mai mult. Ne-am străduit să îi punem pe primul loc și să creăm starea de bine de care au atât de mult nevoie, mai ales în perioada aceasta, a adolescenței.

A devenit o obișnuință să ne programăm mobilitățile transnaționale și să participăm activ și cu imensă bucurie la toate activitățile desfășurate de proiectele ERASMUS+.

În ziua de 13 octombrie 2022, am ales să sărbătorim, și noi, ERASMUSDAYS.

În sala de festivități „Pimen Mitropolitul" a școlii noastre, elevii participanți la mobilitățile transnaționale au ales să le disemineze colegilor și cadrelor didactice.

Astfel, au fost prezentate ultimele mobilități ale proiectelor Erasmus+ aflate în  desfășurare: "Wedding traditions, Cultural awareness" și " Respect yourselves, the others and the environment for a better future", mobilități care au avut loc în Lituania, la Siauliai și în Macedonia, la Kicevo.

La finalul activității concluziile au fost că Erasmus+  reprezintă mai mult decât dezvoltare. Erasmus+ reprezintă un amalgam de bucurie, a întâlnirii, a cunoașterii, a revederii dar și de tristețe, a despărțirii, pe care nu îl pot înțelege decât cei care au trecut prin asta.

Erasmus te învață că trebuie să fii mândru de țara ta, dar, în același timp, să îmbrățișezi culturi diferite, te învață ce înseamnă prietenia și iubirea fără granițe și cât de important este să fii tolerant.

Cu siguranță pentru elevii Seminarului Teologic Dorohoian: „once ERASMUS, always ERASMUS!" (prof. Gianina BUTESCU, coordonator proiecte)