Festivalul Național de Muzică Religioasă „Buna Vestire”

Corul „Haris" și Grupul psaltic „Agnus" aduc 2 premii importante pentru Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi

Duminică, 24 martie, în ajunul marelui praznic al Bunei Vestiri, a avut loc cea de-a XXXII-a ediție a Festivalului-Concurs Național de Muzică Corală Religioasă Ortodoxă „Buna Vestire”. Festivalul s-a desfășurat în localitatea Fundu Moldovei și au concurat peste 20 de coruri din țară și din Republica Moldova. În acest context, au participat fructuos și elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi, la două dintre secțiunile festivalului, sub coordonarea domnului profesor Răzvan-Gabriel Sarafim. Astfel, la secțiunea: Licee cu profil muzical și teologic, Corul „Haris” al Seminarului Dorohoian a obținut locul I, iar la secțiunea: Formații/Grupuri de Muzică Psaltică, Grupul psaltic „Agnus” a obținut locul al III-lea. Ambele formațiuni au fost compuse din aceeași membri de elevi de la profilul pastorală, dar la care s-a alăturat și Ana-Maria Ilaș, o tânără pasionată de muzica psaltică religioasă, elevă în clasa a XII-a la profilul Filologie bilingv. Atât elevii cât și domnul profesor coordonator au primit aprecieri deosebite din partea juriului pentru munca dublă de a se implica în două secțiuni, iar din partea publicului aprecierile s-au oglindit în aplauzele îndelungate.

Elevii, însoțiți de domnii profesori Răzvan-Gabriel Sarafim și Vasile Postolachi, cadre didactice la Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Iacob”, au avut o experiență deosebită, cultivând spiritul de echipă, au învățat din emoții, au cunoscut oameni, iar premiile obținute au devenit o motivație de a se implica și dezvolta cât mai mult în viitorul apropiat. 

Mulțumiri aducem Părintelui Director Petru-Georgel Chichioacă pentru sprijin și binecuvântare.

A fost o zi minunată, plină de bucurie și reușite! Pe lângă emoția pe care am trăit-o alături de bunul meu coleg Răzvan și dragii noștri elevi, a fost și o zi de încărcare a sufletului prin muzică curată, închinată lui Dumnezeu. Mă bucur enorm de rezultatul colegului meu Răzvan și a elevilor noștri pentru că știu câtă muncă au depus elevii și cât suflet a pus și Răzvan. Îi felicit sincer, pentru rezultate și îi mulțumesc bunului prieten pentru șansa de a le fi ieri alături, pentru că pe lângă emoții, mi-am încărcat și eu bateriile sufletești” ne-a declarat Vasile Postolachi, profesor de Dogmatică la Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Iacob” și însoțitor al elevilor la activitate.