Festivitatea de deschidere a anului școlar 2018-2019, la Seminarul Teologic Dorohoi

Luni, 10 septembrie 2018, la Seminarul Teologic Dorohoi, s-a desfășurat festivitatea de deschidere a anului școlar 2018-2019.

Elevii seminariști s-au reîntâlnit după o binemeritată vacanță de vară, au împărtășit impresii și amintiri și au hotărât să înceapă un an școlar mai bun, presărat cu mai multe rezultate frumoase.

Festivitatea de deschidere a debutat cu intonarea imnului de stat al României, urmat de Slujba de Te-Deum, oficiată de un sobor de preoți, profesori la Seminar. Părintele profesor Constantin Muha, directorul instituției, în cuvântul său, a precizat că:

La Seminar avem copii care se implică în foarte multe proiecte școlare și extrașcolare. Mai avem în acest an un proiect Erasmus +, care va presupune din nou schimburi de  experiență cu școli din alte țări. Avem deja experiențe pozitive și binevenite din anii școlari anteriori și sperăm că și de acum înainte să putem oferi la fel de mult elevilor. Vă mulțumim că ați ales Seminarul Teologic din Dorohoi, vă mulțumim că ne sunteți alături, vă mulțumim pentru ceea ce vom face împreună în această școală. Pentru viitor este nevoie de oameni calculați și competitivi, de aceea, selecția, creativitatea și performanța se îmbină reciproc și este nevoie de aceste trei aspecte în tot sistemul de învățământ și în școala noastră.

S-a dat citire mesajului Ministrului Educației Naționale, dl. Valentin Popa, adresat elevilor, profesorilor și părinților, cu prilejul deschiderii anului şcolar 2018-2019. De asemenea, părintele Georgel Chichioacă a dat citire mesajului Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care reafirmă în anul Centenarului Marii Uniri că:

„În contextul actual, marcat de tendințe ideologice individualiste și secularizante, este necesară intensificarea cooperării dintre Familie, Biserică și Școală, pentru a promova valorile permanente și modelele autentice, care leagă între ele generațiile trecute, prezente și viitoare. De asemenea, este esențială dezvoltarea unei educații utile pentru viață, atât în plan personal, cât și comunitar, care să cultive libertatea și demnitatea persoanei umane, creată după chipul lui Dumnezeu, iubirea părintească, filială şi fraternă, recunoştinţa și coresponsabilitatea, prietenia și întrajutorarea.

Mesajul domnului Dorin Alexandrescu, primarul orașului Dorohoi, a fost prezentat de doamna ec. Elena Gavril, care a oferit și câteva premii speciale elevilor cu rezultate școlare deosebite.

Din partea Poliției locale, a fost prezent dl. agent principal Bejinariu Cătălin, care a dat citire mesajului Poliției Române la începutul noului an școlar. De asemenea au participat cadrele didactice, elevii însoțiți de părinți, precum și colaboratori și ostenitori ai Seminarului dorohoian.

(Consilier educativ, Pr. Prof. Crețu Vasile Ionuț)