Împreună construim pentru viață

„Orice copil care apare pe lume este un dar al lui Dumnezeu și, ca atare, o minune”, spunea Părintele Dumitru Stăniloae”.

Într-un astfel de context, în care primordială este educarea tinerilor în scopul promovării valorilor vieții umane, ale familiei și ale vocației parentale, în special a dreptului la viață al tuturor ființelor umane de la concepție până la moartea naturală, vineri, 22 Martie 2024, elevi și cadre didactice de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi, au luat parte la o întâlnire, cu un puternic impact emoțional, cu Părintele Protopop, Pr. Prof. Ionuț-Ștefan Apetrei, cu doamna doctor Ioana Alexandroaie, din cadrul Spitalului Județean „Mavromati” Botoșani, și cu doamna psiholog Ionela Vlasinescu, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani.

Coordonată de Părintele Protopop, Pr. Prof. Ionuț-Ștefan Apetrei, desfășurată cu sprijinul și susținerea Părintelui Director, pr. prof. Petru-Georgel Chichioacă, activitatea intitulată: „Împreună construim pentru viață”, face parte dintr-o serie de activități educative concepute, organizate și desfășurate în cadrul lunii martie, numită „Luna pentru viață”, datorită activităților care au loc în această perioadă și care au în centru sărbătoarea Bunei Vestiri, sărbătoare ce aduce bucuria întrupării Fiului lui Dumnezeu și începutul mântuirii tuturor oamenilor.

Cei prezenți au beneficiat de consiliere în conformitate cu experiența invitaților, scopul activității fiind cultivarea unei culturi pro viață în rândul tinerilor, bazată pe următoarele valori: viața umană de la începuturile sale (de la concepție), ca valoare supremă; familia, ca centru al organizării sociale; educația, ca instrument pentru dezvoltarea personală; credința în Dumnezeu, ca fundament al întregii vieți.

Cadrele didactice și elevii, care au participat la activitatea „ Împreună construim pentru viață”, aduc alese mulțumiri tuturor celor implicați în derularea acestui proces instructiv-educativ. (Prof. Cristina Ignat)