Împreună prindem curaj!

„Violenţa generează, de obicei, violenţă”, afirma Eschil. Ori, prevenirea violenţei în unităţile de învăţământ constituie o prioritate.

Într-un astfel de context, în care primordială este educarea tinerilor în armonie, solidaritate şi respect, marți, 23 ianuarie 2024, elevi și cadre didactice de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi, au luat parte la o întâlnire de suflet cu doamna avocat Dana Abdulbaki – partener al unității de învățământ în Proiectul de prevenire a violenței și infracțiunilor în mediul școlar desfășurat în cadrul  Programului Ministerului Educației „ÎMPREUNĂ PRINDEM CURAJ”.

Coordonată de doamna prof. Antoneta Iftimiciuc, consilier școlar, desfășurată cu sprijinul și susținerea Părintelui Director, pr. prof. Petru-Georgel Chichioacă, activitatea intitulată „Știu care îmi sunt drepturile”, face parte dintr-o serie de activități educative concepute, organizate și desfășurate în cadrul subproiectului de prevenire a violenței și infracțiunilor în mediul școlar: „FII ANTIVIOLENȚĂ!”.

Scopul activității a fost creșterea stării de bine la nivelul unității prin implementarea unor măsuri care să asigure un climat sigur, primitor și de susținere pentru elevi și părinți.

De asemenea, s-a avut în vedere creşterea gradului de conştientizare a tinerilor, adulților, cu privire la provocările lumii de azi, precum şi iniţierea unor dezbateri, spre a dezvolta gândirea critică şi spre a formula întrebări şi opinii referitoare la teme relevante, cum ar fi drepturile copilului ca drepturi ale omului.

Elevii au beneficiat de consiliere în conformitate cu experiența doamnei avocat în acest domeniu, au descoperit metode și strategii de intervenție în vederea reducerii nivelului comportamentelor  agresive .

Cadrele didactice și elevii, care au participat la activitatea „Știu care îmi sunt drepturile”,  aduc alese mulțumiri tuturor celor implicați în derularea acestui proces instructiv-educativ.