Ion și Doina Aldea-Teodorovici, două inimi gemene-Lipcani, Rep. Moldova

Vineri, 18 noiembrie 2022, un grup de elevi din clasele a X-a A și a XII-a A, însoțiți de domnul profesor Vasile Postolachi și alte cadre de la Școala Gimnazială Nr. 1 Rădăuți-Prut, au participat la activitatea „Ion și Doina Aldea-Teodorovici, două inimi gemene”, desfășurată la Liceul Teoretic Lipcani, unde au interpretat cântece patriotice. 

Elevii de pe ambele maluri ale Prutului au fost foarte încântați, drept dovadă fiind mărturia lor: 

„A fost o activitate foarte frumoasă și abia așteptăm să revenim” (Iustin Berechea - clasa a XII-a)

„Un schimb de experiență prin care am reușit să bucurăm sufletele celor care ne-au ascultat, totodată rămânând în suflete și în inimile noastre cu dorința de a reveni încă o dată, de Crăciun” (Ștefan Apetrei, clasa a XII-a)

„A fost o experiență foarte interesantă și foarte plăcută! Sperăm să mai revenim la prietenii noștri de peste Prut. Le mulțumim pentru frumoasa găzduire pe care ne-au făcut-o. Mulțumim Părintelui Director pentru binecuvântarea de a merge la această activitate. Mulțumim profesorilor de la Liceul Lipcani și de la Rădăuți Prut și în cele din urmă, domnului profesor Vasile Postolachi pentru inițiativă și sprijin! Slavă lui Dumnezeu pentru toate!” (Emanuel Simean, clasa a X-a A)

„A fost o experiență extraordinară, o întâlnire de suflet în comemorarea marilor interpreți Ion și Doina Aldea Teodorovici, alături de superbii seminariști. Respect și Doamne ajută” (Artiom Vacari, clasa  a IX-a, Liceul Teoretic Lipcani)