Lansare de revistă ALEPH

În perioada 4-5 decembrie 2014, patru elevi seminariști, Cristian Tofan(Coordonator Club de Jurnalism), Ecaterina Muha(Secretar Club de Literatură), Roxana Prodan(Coordonator Club de Literatură) și Larisa Purice(Membrul Club de Teatru) au răspuns afirmativ invitației de a lua parte la „Zilele Colegiului Sfântul Nicolae” din Iași.

Ziua de 4 decembrie a debutat cu o manifestare cultural-artistică numită „Seara la Colegiu”, ajunsă anul acesta la a III-a ediție. Evenimentul a fost deschis publicului larg, participând aproximativ 150 de persoane. Studenții Facultății de Teologie din Iași au susținut diferite momente artistice, însă în ciuda vârstei fragede, elevii noștri nu s-au lăsat mai prejos, astfel, cei prezenți s-au putut bucura de cele două momente umoristice: piesa de teatru „Surdul nu le-aude dar le potriveste” și piesa-pantomimă „Soacră, soacră poamă acră”.

În dimineața zilei de 5 decembrie a avut loc lansarea celui de-al treilea număr al revistei clubului de literatură Aleph Dorohoi, de această dată intitulată „Grai de Suflet”. În cadrul lansării, fiecare membru prezent a dat glas unei creații proprii și unor gânduri greu încercate de emoția momentului.

,,...cum totul este mai special în familie, am hotărât să facem un arbore genealogic al gândurilor noastre astfel: Bunica-revistă „Picaturi de Sidef”, Fiica-revista „Muguri de Lumină”, iar acum Nepoata-revista ”Grai de Suflet”

Spre final, Ecaterina Muha, sub acorduri de chitară, a intonat imnul Aleph Dorohoi.

În încheiere, părintele Hrisostom Rădășanu a împărtășit tinerilor aleph-iști câteva dintre impresiile sale despre noul număr al revistei, însă în mod special a încurajat și sfatuit seminariștii dorohoieni spre a aduce la lumina tiparului cât mai multe astfel de slove: „Sper că nu vă veți opri aici și că această revistă va avea nu doar nepoți, ci și strănepoți și stră-strănepoți.”

(Roxana Prodan)