Luna pădurii la Seminarul Teologic Dorohoi

Elevii și cadrele didactice de la Seminarul Teologic Liceal „Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi au marcat  Luna Pădurii, în perioada martie-aprilie a.c, printr-o serie de activități, manifestând o conduită ecologistă față de pădure, în special, și față de întreaga natură, în general. Aceștia au participat sâmbătă, 26 martie, la acțiunea de împădurire a Dealului Polonic, în cadrul campaniei ,,România prinde rădăcini”, inițiată de Primăria municipiului Dorohoi.

Activitatea a continuat cu plantarea florilor și puieților de tuia în curtea liceului, după ce, în prealabil, elevii au ecologizat zona, Respectând principiul celor 3R: REDUCE, RECICLEAZĂ, REUTILIZEAZĂ. Capacitățile creatoare ale elevilor și spiritul de echipă au fost stimulate prin realizarea unor pancarte cu mesaje despre protejarea mediului, care au fost așezate în spațiul verde al școlii cu intenția de a le transmite și comunității.  

Dacă vom reuşi să insuflăm copiilor dragostea de natură, generaţiile viitoare vor beneficia de un aer curat şi un mediu sănătos, iar viitorul va fi în sensul reconcilierii cu natura spre binele şi folosul nostru.