Mobilitate transnațională în cadrul proiectului Erasmus+ „Wedding Traditions Cultural Awareness”, la Dolny Kubin, în Slovacia

 Proiectele Erasmus+ au fost dintotdeauna o oportunitate pentru elevi, părinți și cadre didactice.  Aceste schimburi  de experiență sunt o reală necesitate pentru dezvoltarea și introducerea dimensiunii europene în școală.
În perioada 8-12 mai 2023, Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sf Ioan Iacob"Dorohoi a fost reprezentat de o echipă formată din profesori și elevi la activitatea transnațională de predare/formare/învățare din cadrul proiectului Erasmus+ " Wedding Traditions Cultural Awareness", care a avut loc la Dolny Kubin, în Slovacia. 
La această activitate au participat reprezentanți și din Turcia, Spania, Lituania, care timp de 5 zile, alături de gazdele slovace au realizat activități specifice obiectivelor proiectului.Astfel, pe lângă prezentările pregătite de fiecare echipă, elevii au lucrat pe grupe și au realizat broșuri, aranjamente de nuntă specifice zonelor pe care le reprezintă. Elevii participanți au învățat dansuri și jocuri specifice nunților slovace. Deopotrivă, elevii și profesorii participanți la această activitate transnațională au avut oportunitatea să descopere din cultura și civilizația specifică țării gazdă prin vizitarea unor obiective importante regiunii Orava: muzeul satului Zuberec, castelul Orava și primăria din Dolny-Kubin. Activitatea transnațională a atins obiectivele propuse și a fost ultima întâlnire de acest gen din cadrul proiectului.