O viață ca în filme

Miercuri, 8 noiembrie 2023, elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi au participat la o activitate intitulată „Viaţa văzută prin obiectiv”. Această activitate face parte din proiectul educaţional  „O viaţă ca în filme’’, proiect derulat în urma unui acord de parteneriat încheiat cu compania DISORDERART SRL, reprezentată la Dorohoi de directorul de imagine, Apopei Mihai Marius. 

Elevii claselor IX-XII, profil bilingv, au asistat la o prezentare în care s-au atins puncte nevralgice ale industriei cinematografice din România, s-au vizionat clipuri publicitare, secvenţe din filme de scurt şi lungmetraj realizate de domnul Apopei Mihai Marius, iar la final, în partea destinată dezbaterilor şi discuţiilor, elevii noştri şi-au arătat interesul faţă de meseria de cineast printr-un lung şir de întrebări şi curiozităţi. 

Obiectivele principale ale acestei activităţi au fost dezvoltarea găndirii autonome, critice şi reflexive, stimularea şi cultivarea simţului estetic dar şi îmbunătăţirea cunoştinţelor, atât la nivel de informaţie dar şi de înţelegere, a sinuosului proces de realizarea a unui film. Acum, că ştim cu toţii mai bine ce implică, putem spune mai siguri pe noi: "ACŢIUNE!’’