Participare la Simpozionul Național „Tinere, ție îți zic”

În data de 14 decembrie 2022, cadre didactice și elevi ai Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi au participat la Simpozionul Național „Tinere, ție îți zic”, ediția I, organizat de Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” din Suceava.

În contextul anului omagial al rugăciunii și al anului comemorativ al sfinților isihaști și purtând tema „Rugăciunea în viața Bisericii și a creștinului și Sfinții isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”, Simpozionul s-a adresat elevilor și cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, marcând totodată hramul școlii de teologie și aniversarea a 31 de ani de la înființarea acesteia.

La secțiunea dedicată profesorilor, părintele director Chichioacă Petru-Georgel a susținut referatul intitulat „Rugăciunea lui Iisus - un mod de viață”, iar la secțiunea dedicată elevilor, comunicările au fost alcătuite de elevii Muha Claudiu-Florin (clasa a X-a), cu tema „Pe urmele sfinților isihaști – poem”, Simean Emanuel-Petrișor (clasa a X-a), cu tema „Rugăciunea în viața tânărului seminarist”, Doroșincu Alexandru-Marian și Ivașcu Alexandru-Gabriel (clasa a XI-a), cu tema „Învățături practice despre rugăciunea inimii la Sfântul Grigorie Palama, model pentru creștinii de azi”, lucrări realizate sub coordonarea pr. prof. Pristavu Cosmin Constantin.

Mulțumiri se cuvin organizatorilor, tuturor participanților felicitări pentru elaborarea și susținerea lucrărilor, având încredințarea și nădejdea că astfel de manifestări contribuie la dezvoltarea de abilități și atitudini specifice teologiei, precum și la conștientizarea și adâncirea lucrării rugăciunii în viața cotidiană, avându-i ca model pe sfinții isihaști.