Pod de sărbători și obiceiuri peste Prut

Activitatea a fost desfășurată de Grădinița Nr. 6 Dorohoi, structură a Seminarului Teologic „Sf. Ioan Iacob” și face parte din cadrul Proiectului Educațional Transfrontalier „Educație Online fără hotare” / „Pod de emoții peste Prut” și a avut drept scop cunoașterea importanței anotimpului primăvara din toate punctele de vedere: sărbători, om, plante, animale.

Cadrele didactice de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 6 Dorohoi, cu prof. Dupu Mariela, prof. Grigoraș Florentina și prof. Pojoga Simona împreună cu preșcolarii și director, prof. Dupu Anișoara Doinița, prof. Calistru Loredana, prof. Știr Sorina, prof. Burlacu Lenuța și prof. Simion Georgiana împreună cu preșcolarii de la grupele „Fluturașii” și „Vrăbiuțele”, au creat un „pod de sărbători și obiceiuri peste Prut” cu doamnele director, prof. Talpă Ana, prof. Jumiga Aliona și coord. muzical Adauje Coralia împreună cu preșcolarii de la Instituția de Educație Timpurie Nr. 43 „Zâmbetul”, Bălți.

În cadrul întâlnirii online, preșcolarii s-au salutat, au discutat despre cum au sărbătorit ziua mărțișorului și ziua mamei, după care au urmărit prezentarea ppt cu titlul „Primăvara, anotimpul bucuriei”. În continuare, aceștia au jucat împreună un joculeț interactiv wordwall „Jocul primăverii” și au ascultat povestea „A venit primăvara!”. Preșcolarii au cântat împreună cântecele de primăvară, iar activitatea s-a încheiat cu realizarea unor flori pentru prietenii noștri de la celelate grădinițe partenere.