Polițiștii, activitate cu elevii de la Seminarul Teologic Dorohoi pe tema prevenirii consumului de droguri

Compartimentul  de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Botoșani în parteneriat cu reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Botoșani au desfășurat activități alături de elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sf. Ioan Iacob” Dorohoi.

Tinerii au primit recomandări cu privire la compartimentul pe care trebuie să îl adopte în diferite situații de risc, implicațiile consumului de droguri la vârsta adolescenței. Discuțiile au vizat legislația în vigoare în domeniul consumului și traficului drogurilor, exemple de situații în care tinerii au consumat droguri sau au fost implicați în alte infracțiuni din sfera traficului de substanțe interzise, precum și consecințele legale ale acțiunilor acestora. Specialiștii din cadrul CPECA Botoșani le-au explicat elevilor ce sunt drogurile, ce efecte au, din ce sunt obținute, încercând să îi conștientizeze pe aceștia de consecințele consumului de substanțe interzise.

De asemenea, siguranța pe internet a fost un alt subiect dezbătut de polițiști cu elevii. Recomandările generale privesc protejarea datelor personale, protejarea parolei, evitarea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe internet sau anunțarea părinților despre intenția unor astfel de întâlniri, selectarea atentă a imaginilor pe care le postează pe internet, respingerea unor contacte „agresive” venite din partea altor persoane și anunțarea acestor incidente.

De asemenea, au fost oferite date și exemple concrete de situații în care minorii pot răspunde penal și care sunt consecințele unor astfel de fapte pentru aceștia.

Sursa: https://www.botosaninews.ro/610055/social/politistii-activitate-cu-elevii-de-la-seminarul-teologic-dorohoi-pe-tema-prevenirii-consumului-de-droguri/