Premierea olimpicilor la faza națională a Olimpiada Națională de Religie, Seminarii și Licee Teologice, Cultul Ortodox

Apropierea finalului de an școlar aduce pentru elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi o nouă recunoaștere a pregătirii consecvente a elevilor îndrumați cu dăruire de profesorii lor.

În data de 09 iunie 2023, Mitropolia Moldovei și Bucovinei Iași, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a organizat festivitatea de premiere a elevilor și profesorilor îndrumători din județul Botoșani care au obținut premii și mențiuni la olimpiada națională la disciplina Religie și la disciplinele teologice de specialitate (pentru elevii Seminariilor și Liceelor Teologice Ortodoxe) în anul școlar 2022-2023.

Gazda acestui eveniment a fost Protopopiatul Botoșani, fiind prezenți la eveniment Pr. Barnea Alexandru - consilier învățământ Mitropolia Moldovei și Bucovinei Iași, Pr. Leonte Gabriel - referent sector învățământ Mitropolia Moldovei și Bucovinei Iași și Pr. Botezatu Liviu - Inspector Școlar Religie Inspectoratul Școlar Județean Botoșani.

Dintre elevii Seminarului teologic dorohoian, la Olimpiada Națională de Religie, Seminarii și Licee Teologice, Cultul Ortodox, clasele IX-XII, desfășurată la Suceava în perioada 6-9 aprilie 2023, au participat și obținut Premiul special, următorii elevi: Tatarciuc Ioan-Matei, a IX-a (profesor coordonator   Pr. Chichioacă Petru-Georgel); Simean Emanuel-Petrișor, a X-a (profesor coordonator Pr. Chichioacă Petru-Georgel); Neagu Codrin-Marian, a XI-a (profesor coordonator Pr. Pristavu Cosmin-Constantin).

În cadrul festivității de premiere, pentru Premiile speciale obținute de cei trei elevi, Mitropolia Moldovei și Bucovinei Iași a acordat cărți și un sprijin financiar pentru a-i motiva să își ducă pasiunea mai departe.

Ne dorim ca exemplele frumoase de reușită a acestor elevi să poarte și pe alți colegi ai lor pe calea succesului.