Prima participare a elevilor Seminarului la concursul „Cu viața mea apăr viața"

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani, în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Botoșani, Filiala Județenă a Societății Naționale de Cruce Roșie Botoșani și Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, a organizat în data de 20 mai 2023 concursul cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa".

S-au înscris și au participat peste 50 de elevi din județ, printre care și 4 elevi ai Seminarului Teologic Liceal Ortodox "Sfântul Ioan Iacob" Dorohoi (Doroșincu Marian-Alexandru, Ghiorțu Rareș-Valentin, Mihai Luca-Gabriel, Șurubaru Theodor-Sebastian), coordonați de domnul profesor Crețu Radu-Valentin.

Scopul concursului a fost "cunoaşterea şi aprecierea factorilor de risc ce pot genera situaţii de urgenţă sau dezastre, a modului de acţiune în cazul iminenţei producerii unei situaţii de urgenţă, precum și formarea spiritului de solidaritate şi implicarea în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în astfel de cazuri", conform declarației IJSU Botoșani.

Elevii participanți au susținut  o probă teoretică şi două probe practice: "La proba teoretică, elevii au completat un chestionar cu întrebări din domeniul protecţiei civile. Probele practice au constat în transportarea unei persoane accidentate pe targă pe o distanță de 50 m și deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contracronometru."

Obținerea unui loc bun în clasamentul acestei competiții și recunoașterea rezultatelor prin acordarea unei mențiuni echipajului care a reprezentat Seminarul teologic dorohoian, confirmă eforturile elevilor noștri și pasiunea pentru acest domeniu al educației. 

La festivitatea de premiere au participat: domnul Prim - adjunct al Inspectorului șef al ISU Botoșani - colonel Petru Pălimariu și domnul Inspector Școlar General al ISJ Botoșani - profesor Bogdan Gheorghe Suruciuc.  Toți participanții merită felicitări fiind din start câștigători prin experiența dobândită din participarea la acest concurs.