Prima ședință a Consiliului Școlar al elevilor 2016-2017

Chiar dacă cele trei luni de vacanță au trecut pe nesimțite, revenirea la școală nu e întotdeauna foarte așteptată. Deși statul acasă nu e nici pe departe cea mai bună soluție, e, totuși, de preferat, în momentul când o compari cu tona de teme care știi că te așteaptă ca elev, odată reîntors în băncile școlii.

Fiind liber, era normal ca elevul să nu mai aibă nici un program după care să își organizeze munca intelectuală, cea legată în mare parte de școală, căci activitățile extrașcolare nu se iau în considerare aici, presupunându-se încă din start faptul că, din moment ce nu sunt obligatorii, îi dau copilului o relativa stare de bine și că, implicit, de aceea le urmează, neexistând nici o constrângere în această privință.

Din acest an însă, potrivit statutului elevului, acesta are mai multe drepturi, pe lângă îndatoriri! Acest lucru, s-a discutat astăzi, 19.09.2016, când la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Iacob” din Dorohoi a avut loc prima ședința din acesta an școlar, din cadrul Consiliului Școlar al Elevilor.

Noii membri au fost primiți cu căldură de restul Consiliului Școlar, astfel, reîncepându-și activitatea. CȘE le dă posibilitatea să își exprime dorințele cu privire la noile activități școlare și extrașcolare! Aceștia se vor putea adresa membrilor CȘE verbal sau în scris, în ,,Cutia cu probleme”, care va apărea în curând. Consilierul educativ al școlii, Pr. Crețu Vasile Ionuț, alături de președintele CȘE, Ilie-Cristian Tofan, au propus alegerea reprezentantului elevului în Consiliului de administrație și împreună cu ceilalți membrii au hotărât și continuarea ziarului școlii, care va avea noi rubrici.

Dăm Slavă lui Dumnezeu pentru toate și nădăjduim ca și acest an să fie rodnic ca și anul precedent!

(Sinculei Iordana, secretar CȘE)