Proiecte în plină desfășurare la Seminarul Teologic Liceal Ortodox ”Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi

După finalizarea proiectului privind amenajarea noului local destinat cantinei Seminarului, situat în strada Poștei nr. 5 Dorohoi în lunile ianuarie-mai 2020, dezvoltarea infrastructurii și logisticii școlare din cadrul Seminarului continuă și în vremurile  pe care le trăim.

Astfel, începând cu luna mai a anului 2020,  la Grădinița cu program prelungit nr. 6, situată pe str. Grigore Ghica nr. 51 Dorohoi, structură a Seminarului Teologic Liceal „Sf. Ioan Iacob” din Dorohoi au fost demarate lucrările pentru construirea unui corp nou de clădire ce va cuprinde patru săli de grupă - fiecare grupă având grup sanitar aferent, sală de festivități, cancelarie, oficiu, vestiare etc. Lângă clădirea nouă vor fi amenajate un teren de sport și un teren de joacă pentru copiii care vor frecventa cursurile grădiniței.

Fondurile proiectului sunt asigurate de Ministerul Educației și Cercetării prin Unitatea de Management al  Proiectelor pentru Modernizarea Reţelei Şcolare şi Universitare.

Un astfel de proiect, dar cu trei grupe este preconizat a începe în perioada imediat următoare și la Grădinița cu program normal nr. 4 Dorohoi, deasemenea structură a Seminarului Teologic Liceal „Sf. Ioan Iacob” din Dorohoi. Localul vechi a fost dezafectat, urmând a fi demolat, iar pe platoul de pe strada Sblt. Sorin Dumitraș va fi construit noul sediu, mult mai încăpător și modern.

Proiectantul clădirilor este S.C. EURO BUILDING IDEEA SRL București, iar constructor este  S.C. ERGO SISTEM SRL- sat Brehuiești, com. Vlădeni, jud. Botoșani.