Seminariștii din Dorohoi s-au închinat la Sfânta Parascheva

Un grup de elevi de la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Iacob” din Dorohoi s-a deplasat, în data de 11 octombrie 2016,  în capitala Moldovei, la Sfintele Moaște ale celei mai iubite și mai îndrăgite Ocrotitoare a Moldovei, Sfânta Cuvioasă Parascheva. 

Drumul parcurs de seminariștii dorohoieni până la Iași a fost de folos, atât pentru ei, cât și pentru cei din mijlocul de transport, pentru că au fost observatorii unei discuții despre minunile săvârșite de Sfânta spre care se îndreptau. Tinerii s-au închinat la racla cu cinstitele moaște ale Cuvioasei Parascheva, au vizitat Catedrala Mitropolitană, Muzeul Mitropolitan, precum și Biserica Mănăstirii ,,Sf. Trei Ierarhi”.  Pelerinajul a stârnit în ființa tinerilor dorul de a se redescoperi prin intermediul sfinților, de a comunica și de a fi în comuniune, întărind totodată credința și dorul de veșnicie.

,,Motivul pentru care am participat la acest pelerinaj a fost dorința de a merge și a mă închina la racla Sfintei Parascheva, care este ocrotitoarea mea spirituală, în care am nădejde în momentele mele cele mai grele. Am realizat în acest pelerinaj faptul că viața noastră este făcută pentru Hristos iar acum mă întorc înapoi cu pace sufletească și oboseală constructivă” (Frantiuc Alexandru-Clasa a X-a A)

,,Eu mi-am dorit mult să merg la Cuvioasa Parascheva. Întâlnirea cu Sfânta Cuvioasă Parascheva a stârnit în sufletul meu o mare bucurie și plec spre casă cu convingerea că Sfânta nu va lăsa neascultată ruga mea” (Axinte Petronela, clasa IX-a B)

,,Mi-am dorit din suflet să mă închin la moaștele Sfintei Parascheva, aproape de ziua ei de prăznuire. Este prima dată când merg la Catedrala Mitropolitană așa de aproape de ziua Sfintei și mi-am dorit să fiu pelerin împreună cu colegii mei de la Seminar. Acum mă întorc cu un gând bun, cu un gând frumos de a transmite și celorlalți bucuria de a fi pelerin.” (Murariu Cezar, clasa XII-a B.)

Nădăjduim  că Sfânta Cuvioasă Parascheva ne va fi stâlp de întărire în toate zilele vieții noastre și cu mare bucurie așteptăm revederea cu buna noastră prietenă, în anii care urmează.

(Dan Zăhărescu, clasa a X-a A, Coordonator ALEPH - Spiritualitate)