Spectacolul „Crăciunul - bucurie sfântă”

Marți, 20 decembrie 2016, elevii seminariști au evoluat de două ori pe scena Sălii Teatrului din Dorohoi. Astfel, cu începere de la ora 11.00, Trupa de teatru „Haris”, a prezentat sceneta „Nic`a lui Ștefan”, sub îndrumarea doamnei profesor Cristina-Ionela Ignat.

Sceneta a fost prezentată în cadrul Concursului Național „Creangă… la el acasă”, desfășurat la Tg. Neamț în luna aprilie 2016, elevii fiind răsplătiți cu Trofeul Concursului, precum și la Buzău, în luna noiembrie, în cadrul Festivalului Național de Teatru „Eugen Ionescu”, unde de asemenea, trupa a obținut Trofeul Festivalului. Totodată, Trupa de teatru „Les Bijoux”, coordonată de prof. Gianina Butescu, a prezentat piesa „L`affaire Lafferre”.

În după-amiaza aceleiași zile, începând cu ora 17:00, a avut loc tradiționalul Concert de colinde „Crăciunul – bucurie sfântă” susținut de Corul Haris, dirijat de pr. prof. Constantin Muha, Corul psaltic „Agnus” dirijat de Cezar Murariu, elev în anul IV și Grupul vocal-instrumental „Symbol”, dirijat de prof. Daniel Hariga.

Invitați în concert au fost: preșcolarii de la Grădinița nr. 4 și Grădinița nr. 6, structuri ale Seminarului, Corul „George Enescu”, dirijat de prof. Gheorghina Gușulei, Petra Cozma, Parascheva Pintili, Grupul Folk ATOR Dorohoi și Grupul de colindători „Imperialii” de la Parohia Sf. Împărați Dorohoi.

(Consilier educativ, pr. Crețu Vasile Ionuț)