Tabără gratuită pentru elevi

Tabără gratuită pentru elevii Seminarului Teologic „Sf. Ioan Iacob” Dorohoi

În perioada 24-28 iunie 2014, 15 elevi și eleve de la cele două specializări: Teologie Pastorală și Filologie bilingv engleză, ale Seminarului Teologic „Sf. Ioan Iacob” din Dorohoi, împreună cu doi însoțitori din cadrul instituției au beneficiat de o tabără gratuită în comuna Vama din județul Suceava.

Locaţia a fost pusă la dispoziţie de către domnul primar al comunei Vama, mai exact un teren împrejmuit la poale de munte şi utilat cu cele necesare. Cazarea s-a făcut în corturile de o persoană puse la dispoziţie de domnul Brian Douglas, director al  ST RCHF-NL (Stichting Romanian Children’s  Humanitarian Foundation, Registration Camera of Commerce The Netherlands nr. ANBI 58253)  având reprezentanţa în România cu sediul în comuna Bivolari-Iaşi. Domnia sa a asigurat şi masa pentru participanți, ca și derularea de activități împreună cu reprezentanți ai Serviciului  de Ambulanță din Dorohoi, reprezentanți ai ANSVSA Iași precum şi ai Poliției Municipiului Suceava.

Este un gest extraordinar  făcut de acest om minunat, pentru a răsplăti pe de o parte munca asiduă a copiilor din cursul anului școlar tocmai încheiat, dar și pentru a oferi clipe de recreere și cunoaștere a frumuseților țării pentru câțiva dintre copiii care nu și-ar fi putut permite aceste lucruri prin resurse proprii. Şi nu este singurul. În repetate rânduri domnia sa a îndreptat către Seminarul dorohoian ajutoare materiale și alimente, bucurând toți elevii.

Într-una din zile, copiii au vizitat mănăstirile Moldovița și „Sf. Ioan Botezătorul” din zonă, transportul fiind asigurat prin bunăvoinţa domnului primar al comunei şi al domnului director al şcolii din Vama.

Pe parcursul celor patru zile s-au desfăşurat mai multe întreceri sportive şi gospodăreşti, competiţii şi jocuri distractive, pregătirea împreună a mesei, focuri de tabără, drumeţii pe munte, orientarea după busolă şi altele. La întoarcerea către Dorohoi, copiii și însoțitorii au vizitat mănăstirile Voroneț şi Dragomirna.

Transportul tur-retur a  fost asigurat  de firma „Uni-Trans” Dorohoi, prin bunăvoința doamnei Tatiana Lupăștean.

Mulțumiri alese tuturor celor care au făcut posibile aceste clipe minunate pentru copiii de la Seminarul Teologic Liceal „Sf. Ioan Iacob” din Dorohoi.

(Clubul de jurnalism ALEPH - Seminarul Teologic „Sf. Ioan Iacob” Dorohoi)