Trofeul Festivalului „Paroles et théâtre”

Trofeul festivalului „Paroles et théâtre” - secțiunea interpretare, câștigat de Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Ioan Iacob" Dorohoi

Eleva Seminarului Teologic Dorohoian, Bianca Ioana Ropotă, din clasa a XII-a B, coordonată de doamna profesoară Gianina Butescu, a câștigat sâmbătă, 30 martie 2024, premiul I și trofeul la secțiunea interpretare artistică din cadrul festivalului „Paroles et théâtre".

Activitățile artistice extrașcolare, concepute în jurul exploatării cântecelor, prezintă numeroase avantaje: dezvoltarea abilităților artistice, cunoașterea și înțelegerea, practicarea diferitelor forme artistice, o mai bună percepție a realităților culturale, împărtășirea experiențelor artistice și posibilitatea de a deveni consumatori de artă.

Introducerea cântecelor în clasa FLE se dovedește a fi o modalitate eficientă de stimulare a motivației intrinseci a cursanților, deoarece trezește o anumită plăcere care este adesea absentă din predare, mai ales dacă lecțiile sunt obligatorii mai degrabă decât opționale. Cântecul transcende latura lingvistică integrând muzică, ritm sau melodie, toate capabile să vibreze această sensibilitate universală care stă latentă în fiecare cursant.

Mulțumim organizatorilor și felicităm toți elevii participanți, iubitori de artă și limbă franceză. (Prof. Butescu Gianina)