Vrem o ţară fără deşeuri abandonate!

În perioada 4 aprilie-4 mai 2022, Ministerul Educaţiei, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani a derulat campania naţională  „Curăţăm România”. După ecologizarea zonei din D.N. 29 C Horlăceni-Vârfu Câmpului din data de 11aprilie 2022, elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox  „Sfântul Ioan Iacob”  Dorohoi, au curăţat, în data de 12 aprilie 2022, zonele: 1 Decembrie, parcul Brazi şi parcarea din Dealu Mare.

Reveniți cu forţe proaspete din vacanţa de Paști, elevii şi profesorii seminarişti au hotărât, de comun acord, să reia această bună practică prin identificarea şi colectarea deşeurilor din alte zone aflate pe raza municipiului Dorohoi.

În acest scop, cu implicarea şi susţinerea directorului unitătii, pr. prof. Chichioacă Petru-Georgel, în ziua de 3 mai 2022, elevii claselor a IX-a şi X-a, însoţiţi de profesorii coordonatori, au ecologizat zona Poştei (aflată în imediata apropiere a Seminarului Teologic), zona Constructorului, precum şi Aleea Amurgului.

Ca de obicei, atât elevii cât şi cadrele didactice implicate au dat dovadă de un real interes şi de o înțelegere profundă a problemelor generate de aruncarea iresponsabilă a deşeurilor în locuri şi zone nepermise şi de implicaţiile pe termen lung pe care aceste obiceiuri le au asupra mediului.

Alese mulţumiri tuturor celor implicaţi în această campanie de ecologizare!