Words of Wisdom

În perioada februarie-mai 2024, la propunerea și cu implicarea Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi se derulează Proiectul județean „Words of Wisdom”.

Vă invităm să valorificăm împreună clipe memorabile în care să nu lăsăm uitării originile latine ale Limbii Române și totodată să ne orientăm atenția către spațiul european și cultura/civilizația britanică.

Creativitatea, originalitatea și toată implicarea participanților în proiect vor fi transpuse în Revista cu cod ISSN, dedicată activităților din acest an. 

Proiectul Words of Wisdom pornește de la nevoia ca un număr cât mai mare de elevi de liceu, înscriși sau nu la clasele cu predare în regim bilingv, să dețină un bagaj cât mai vast de cunoștințe în ceea ce privește cultura celor mai utilizate limbi europene în momentul de față. 

Elevii de liceu vor avea o serie de teme pe care le vor studia și pornind de la acestea se vor înscrie în oricare dintre secțiunile concursului pe care le consideră potrivite sau interesante. Astfel, au posibilitatea de a-și exersa competențele de exprimare orală în limba engleză într-un mediu stimulat și atractiv. Respectiv, vor avea șansa de a transpune în scris sau grafică, prin diverse mijloace și medii, propriile emoții și trăiri pornind de la teme de reflecție date.
În plus, dezbaterile reprezintă un sport intelectual ideal pentru a-i dezvolta oricărui adolescent gândirea analitică, abilitățile oratorice și spiritul de echipă, precum și nivelul de informare. Orice activitate de tip debating este foarte populară atât din punct de vedere curricular, cât și extracurricular, în Marea Britanie, dar și în alte țări din vestul Europei, și reprezintă un atu în portofoliul oricărui elev care dorește să își îmbogățească bagajul de cunoștințe în cele mai variate domenii.
De asemenea, elevii de gimnaziu vor putea participa la secțiunile de creație literară sau grafică, ilustrând aspecte ale culturii și civilizației britanice într-o manieră proprie, creativă și adecvată temelor concursului.

VEZI DETALII: https://www.seminaruldorohoi.ro/sites/default/files/fisiere/2024/02/invitatie-words-of-wisdom-2024.pdf