Ziua europeană a limbilor

Ziua europeană a limbilor la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Iacob” Dorohoi

Anul 2001 a fost declarat de Consiliul Europei Anul european al limbilor vorbite. De atunci, în fiecare an, la 26 septembrie, se sărbătoreşte, în toate  statele  membre ale Consiliului Europei, Ziua limbilor vorbite.

Scopul Zilei europene a limbilor vorbite este de a serba diversitatea lingvistică în Europa şi de a sprijini cunoaşterea unui număr mai mare de limbi de către populaţie.

În toată Europa se desfăşoară activităţi care stimulează oamenii către studiul limbilor străine sau către îmbunătăţirea cunoştinţelor dobândite deja. Studiul limbilor străine ajută nu numai la înţelegerea între oameni, dar contribuie şi la depăşirea barierelor intelectuale.

Cadrele didactice de la Catedra de limbi moderne de la  Seminarul Teologic Liceal ”Sf. Ioan Iacob” Dorohoi împreună cu membrii Consiliului Elevilor au decis ca acest eveniment să fie sărbătorit printr-o serie de activități ca:

-discuţii despre istoricul şi importanţa studierii limbilor străine;

-parada steguleţelor ţărilor Uniunii Europene;

-amenajarea unei mini expoziţii cu lucrări ale elevilor;

-salutul în mai multe limbi europene;

-concurs de interpretare artistică( muzică, poezie, teatru).

Activitatea s-a dovedit a fi un real succes. Elevii au fost entuziasmați de posibilitatea de a comunica in situații reale de viață, de a se adresa elevilor, profesorilor  exclusiv într-o limba străină și și-au exprimat dorința de a participa cât mai des la o astfel de activitate didactică. (Prof. Gianina Butescu)