Vechea „Școală de la Răscruci”, cum era numit Seminarul Teologic din Dorohoi între anii 1923-1933, şi-a redeschis porţile pentru a-şi continua menirea – aceea de a forma tineri de nădejde pentru Biserică şi Ţară.
Părintele Dumitru Furtună s-a străduit să ofere în vremuri de restrişte, mângâiere şi ajutor atât copiilor bogați cât și celor săraci. Aşa e şi astăzi, la Dorohoi. Copiii zilelor noastre au nevoie de mângâiere şi ajutor pentru a-şi regăsi liniştea şi identitatea cuvenită unor buni creştini şi cetăţeni, conştienţi de veşnicia lor, într-o lume prea bulversată de cele trecătoare.
Seminarul Teologic din Dorohoi este şcoala în care tânărul reuşeşte să-şi depăşească angoasele, să se cunoască mai bine, să comunice cu cei din jur şi să ştie când trebuie să vină în ajutorul aproapelui. Prezenţa duhovnicului în viaţa elevului seminarist îşi pune amprenta pentru tot restul vieţii prin puterea rugăciunii a unuia pentru celălalt. De fapt prietenia elev-profesor (duhovnic), rămâne peste ani şi ani ca o realizare şi totuşi ca o nostalgie.